Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 1 ou, 400 g mazăre, 1 praf de sare, zeama de la 1 lămâie, 250 g creveți decorticați, 50 g unt, 1 lingură ulei, 2 căței usturoi, sucul de la ½ lămâie și ½ portocală, microplante pentru decor.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 de grade.
- Lasă aluatul foietaj să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Întinde puțin aluatul apoi, cu o formă rotundă de 4 cm diametru, decupează 20 forme.
- Cu o altă formă de 2 cm în diametru, decupează centrul a 10 forme rotunde deja decupate.
- Pune câte un cerc fără centru, pe fiecare dintre cele 10 forme rotunde întregi.
- Unge formele de foietaj cu ou bătut.
- Coace formele, în cuptorul încins, pentru apoximativ 20-25 minute.
- Pentru piureul de mazăre, fierbe apa cu sare, apoi adaugă mazărea.
- Scurge apoi mazărea și dă la blender cu puțină apă.
- Strecoară piureul astfel încât să îndepărtezi cojile.
- Asezonează cu sare și suc de lămâie.
- Pentru creveți, încinge o tigaie, adaugă uleiul, untul, cățeii de usturoi apoi creveții.
- Lasa 3-4 minute, pe ambele părți, apoi adaugă sucul de citrice.
- Pune o lingură cu piure de mazăre în fiecare vol-au-vent, apoi câte un crevete și microplante.