Tarte cu cremă de vanilie și zmeură

Ai nevoie de: 500g aluat fraged dulce, pentru cremă: 3 gălbenușuri, 25g făină, 60g zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat, 250ml lapte, 10g unt, zmeură proaspătă și 8-9 forme mici de tarte cu diametrul de 10cm.

Pasi tarte zmeura-01

Mod de preparare:

1. Lasă aluatul să se decongeleze bine. Întinde-l cu sucitorul până ajunge la 3mm grosime. Decupează-l și așază-l în forme, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă-l cu furculița din loc în loc, astfel se coace bine.

2. Dă la cuptor și lasă 15 minute. Când coci aluatul fără umplutură, pentru a-și păstra forma, pune deasupra hârtie de copt în care ai așezat orez sau boabe de fasole. Îndepărtează hârtia și mai coace aluatul dulce pentru încă 5 minute.

Între timp prepară crema:

3. Amestecă într-o crăticioară cele 3 galbenușuri cu jumătate din cantitatea de zahăr (până se topește zahărul în totalitate).Pasi tarte zmeura-02
4.
Adaugă făina puțin câte puțin amestecând continuu cu telul.

5. Apoi, adaugă laptele, restul de zahăr și zahărul vanilat și pune la fiert, la foc mic.

6. Ține pe foc mic amestecând continuu, până obții o cremă de consistența unei smântâni. Oprește focul și adaugă untul. Toarnă crema fierbinte în forme și lasă la răcit.

7. Ornează cu fructele preferate. Poți decora cu orice combinație de fructe.