Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu, 75g de somon afumat, 100g ciuperci proaspete champinion, 50g ceapă, 2-3 căței de usturoi, sare, piper, 150ml smântână lichidă de gătit, 1 ou, 50g cașcaval, 25ml ulei de măsline și 8-9 forme mici de tarte cu diametrul de 10cm.
Mod de preparare:
1. Lasă aluatul să se decongeleze bine. Întinde-l cu sucitorul până ajunge la 3mm grosime. Decupează-l și așază-l în forme, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă-l cu furculița din loc în loc, astfel se coace bine.
2. Încinge cuptorul și coace aluatul fără umplutură timp de 10min la 180gr.
3. Separat, călește ceapa și usturoiul, asezonează cu sare și piper.
4. Într-o altă tigaie călește ciupercile în puțin ulei, până devin rumene (max 5min).
5. Lasă umplutura la răcit și amestec-o cu somonul afumat. Umple tartele cu acest amestec.Toarnă deasupra un amestec format din oul bătut, smântână și cașcaval.
6. Înainte să dai tarta la copt, mai presară puțin cașcaval.
7. Coace tarta, la foc potrivit, timp de 30 min. Este coaptă când aluatul de pe margine capătă o culoare mai închisă.