Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu.
Pentru sosul pesto: 100g mozzarella, 30g busuioc sau valeriană, 30g parmezan, 50g nuci românești (sau orice fel de nuci) , 100ml ulei de măsline, 1 lingură de praf de usturoi sau 2 căței pisati.
Pentru umplutură: 200g roșii, brânzeturi: mozzarella, cașcaval, parmezan și emmentaler (se pot înlocui cu alte brânzeturi, după preferințe), un ou.
Mod de preparare:
1. Pesto: pune într-un blender busuiocul sau valeriana, 2-3 linguri de parmezan, nucile, praful de usturoi (sau 2 caței pisați), uleiul de măsline, sare după gust. Mixează în blender până se formează o pastă omogenă.
2. Întinde puțin aluatul, unge-l cu sosul pesto.
3. Așază brânzeturile, inclusiv pe margini. Pune și roșiile tăiate feliuțe, presară sare și piper după gust.
4. Întoarce marginile spre interior și unge-le cu ou.
5. Dă la cuptor la 180ºC (flacără medie) pentru 25 minute.