Ai nevoie de: 1 aluat fraged simplu Linco PATISERO, 250 g telemea de vacă (proaspătă), 3 linguri cu smântână 25% grăsime, 100 g sfeclă roșie, coaptă, tăiată felii, 50 g miez de nucă, 5 crenguțe cu cimbrișor proaspăt, 2 linguri cu miere, ½ linguriță sare, 2 ouă
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Pune hârtie de copt într-o formă de tartă cu diametrul de 23 cm.
- Decupează din aluat, un disc de 23 de cm, pentru baza tartei.
- Apoi, decupează 3 fâșii late de 3 cm fiecare.
- Pune bucățile de aluat în forma de tartă și presează ușor, cu degetele, marginile aluatului, astfel încât să te asiguri că baza tartei s-a lipit de margini.
- Pune tava în congelator 30 de minute, înainte de coacere.
- Încinge cuptorul la 220 grade.
- Bate 1 ou cu furculița și unge marginile tartei.
- Redu temperatura la 190 de grade și coace tarta, în gol, 15-20 minute.
- Între timp, pregătește umplutura: mărunțește brânza telemea și amestec-o cu smântâna, 1 ou, sare, 1 lingură miere și frunzulițele de la 3 crenguțe de cimbrișor.
- Adaugă umplutura de brânză peste blatul de tartă copt.
- Pune, din loc în loc, felii de sfeclă roșie și miez de nucă.
- Unge din nou marginile tartei cu puțin ou bătut.
- Coace tarta la 190 grade, 20-25 minute.
- După ce tarta s-a copt, stropește-o cu puțină miere și presară frunzulițe de cimbrișor.