Ai nevoie de: 500g aluat fraged sărat Linco PATISERO, 200g roșii chery, 250g telemea oaie, câteva fire de mărar, 2 ouă, 1 gălbenuș, sare, piper.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se decongeleze bine. Întinde-l cu sucitorul până ajunge la 3mm grosime.
- Pune aluatul în formă. Oprește surplusul de aluat. Așază aluatul în forma de tartă, lăsând în margine un pic de aluat în plus, deoarece la copt se mai strânge. Înțeapă-l cu o furculiță. Dă la cuptor, la temperatură moderată pentru 15-20 minute.Între timp prepară umplutura:
- Rade 200g brânză și amestec-o bine cu cele 2 ouă întregi. Taie în felii rotunde roșiile. Toacă mărunt și mărarul.
- Adaugă umplutura peste tartă și feliile de roșii. Pe toată marginea tartei adaugă aluatul fraged rămas. Unge această margine cu gălbenușul puțin omogenizat și rade deasupra cele 50g brânză rămase.
- Dă din nou la cuptor, la temperatură medie, pentru 30-40 minute.