Ai nevoie de: un pachet aluat fraged dulce, sucul de la trei portocale, 1 mango, 3 ouă, 100g ciocolată topită sau cremă de ciocolată, 200 ml smântână, 150g zahăr, mentă pentru decor.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se decongeleze bine, la temperatura camerei. Apoi așază-l în forma de tartă, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc pentru a se coace bine. Dă la cuptor pentru 15-20 minute, la 180ºC.
- Reduce pe foc sucul de portocală împreună cu mango zdrobit și 4-5 linguri de zahăr, până scade la un sfert din cantitatea inițială.
- Bate ouăle cu restul de zahăr și adaugă smântâna.
- Unge cu ciocolata topită aluatul copt, răcit în prealabil. Apoi dă-l la rece până se întărește ciocolata.
- Amestecă compoziția de ouă și smântână cu piureul de portocale și mango.
- Dă la cuptor, la 150ºC, pentru 40-45 min.