Ai nevoie de: 1 aluat fraged simplu Linco PATISERO, 4 legături de lobodă, 2 fire ceapă verde, 1 fir usturoi verde, 1 lingură cu unt, 1 lingură cu ulei, 4 ouă, 250 g telemea proaspătă de vacă, 50 ml smântână 32%, 100 g brânză cremoasă de capră sau brânză grasă de vaci, sare și piper.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încinge cuptorul la 220 grade.
- Întinde puțin aluatul cu un sucitor.
- Pune aluatul într-o tavă de tartă (tapetată cu hârtie de copt) cu diametrul de 21 cm.
- Pune tava în congelator pentru 30 de minute, apoi coace la 190 de grade, 15-20 de minute.
- Pentru umplutură, încinge uleiul într-o tigaie, adaugă apoi și untul.
- Taie mărunt ceapa și usturoiul. Sotează în tigaia încinsă, 3-4 minute.
- Taie loboda în bucăți potrivite și adaug-o în tigaie, continuând să sotezi pentru încă 3-4 minute.
- Ia de pe foc și potrivește gustul cu sare și piper, adaugă cele 4 ouă și omogenizează.
- Adaugă brânzeturile și smântâna. Omogenizează.
- Pune compoziția în tarta coaptă și dă din nou la cuptor, la 190 de grade, pentru încă 35-40 de minute.