Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 400 g dovleac copt, 150 ml smântână lichidă 32%, 1 ou, 1 linguriță cu ghimbir ras, ½ linguriță scorțișoară, 2 linguri zahăr pudră cu vanilie
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încinge cuptorul la 210 grade, apoi redu temperatura la 190 grade.
- Pune aluatul într-o tavă de tartă cu diametrul de cca 22 cm. Înțeapă din loc în loc și pune la congelator 20-30 min.
- Coace apoi blatul în gol, la 190 de grade, 20 de minute.
- Pune în vasul unui blender dovleacul copt și amestecă împreună cu zahărul, smântâna, oul, ghimbirul și scorțișoara.
- Amestecă până ce devine o pastă omogenă.
- Adaugă compoziția cu dovleac în tarta pre-coaptă și dă din nou la cuptor pentru 30-35 minute, 180 de grade.
- Servește tarta cu frișcă și nuci coapte.