Ai nevoie de:
500g aluat fraged dulce, 200g vișine fără sâmburi, 300g cremă de brânză, 2 ouă, 150g iaurt grecesc, 100g dulceață de vișine, 150g zahăr, 3 linguri suc de lămâie.
Mod de preparare:
1. Lasă aluatul să se decongeleze bine, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Apoi așază-l în forma de tartă, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc pentru a se coace bine. Dă la cuptor pentru 10 minute.
2. Bate bine cele două ouă cu un praf de sare. Adaugă zahărul în ploaie și continuă să bați cu telul până se dizolvă. Adaugă crema de brânză, sucul de lămâie și omogenizează. Încorporează iaurtul grecesc și amestecă până obții o compoziție omogenă.
3. Unge aluatul cu un strat de dulceață și răstoarnă compoziția de brânză deasupra. Ornează tarta cu vișinele fără sâmburi.
4. Dă la cuptor pentru 40 minute. Tarta este coaptă când aluatul de pe margine capătă o culoare mai închisă.