Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu, 300g piept de pui, 1 legătură leurdă, 4 fire ceapă verde, 2 ouă, 150g cașcaval ras, 250ml smântână dulce, 1 linguriță usturoi granulat, 30 ml ulei de măsline, 1 linguriță boia dulce, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Pune bucățile mari de piept de pui într-o tavă, presară condimente după gust, adaugă uleiul de măsline și dă la cuptor pentru 20 de minute.
- Lasă aluatul la temperatura camerei să se decongeleze bine. Apoi așază-l în forma de tartă, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă-l cu furculița din loc în loc. Dă la cuptor și lasă 15 minute.
- Călește ceapa și leurda tocate mărunt pentru 2 minute. Condimentează după gust și adaugă pieptul de pui tocat mărunt.
- Bate ouăle cu sare și piper. Adaugă smântâna dulce și cașcavalul ras.
- Răstoarnă compoziția de legume și pui în forma de tartă, apoi amestecul de ou cu smântână dulce. Dă la cuptor pentru 40 de minute.