Ai nevoie de:
500g aluat fraged dulce, 500g vișine fără sâmburi, 2 linguri pesmet, 1 lingură zahăr tos, un pliculeț zahăr vanilat și o formă mare de tarte cu diametrul de 20cm .
1. Lasă aluatul, la temperatura camerei, să se decongeleze bine. Oprește un sfert din cantitatea de aluat și pune-o din nou la frigider.
2.Întinde restul de aluat până ajunge la 3mm grosime.
3. Așază-l în formă, presând bine cu degetele pe margine. Înțeapă-l cu furculița din loc în loc, pentru a se coace mai bine.
4. Încinge cuptorul și coace aluatul fără umplutură timp de 10 minute la 180 grade.
5. Într-o oală, călește vișinile cu zahărul. Scurge foarte bine zeama rezultată și adaugă 2 linguri de pesmet și zahărul vanilat.
6. Toarnă umplutura în formă. Dă pe răzătoare aluatul ținut la frigider, deasupra tartei.
Coace tarta timp de 35-40 minute. Poate fi servită ca atare, pudrată cu zahăr sau alături de o cupă cu înghețată.