Ai nevoie de: 500g aluat fraged dulce, 4 mere, 100g zahăr, 2 linguri suc de lămâie, 1 ou, 1 linguriță scorțișoară, 100g unt, 2 lingurițe amidon, nucșoară după gust, 2ml esență de vanilie.
Mod de preparare:
- Curăță merele de coajă și taie-le cubulețe. Călește-le cu sucul de lămâie, zahărul, amidonul, esența de vanilie și scorțișoara pentru 15 minute. Rade nucșoară.
- Lasă aluatul la temperatura camerei să se decongeleze bine. Întinde puțin aluatul și decupează forme rotunde.
- Unge formele de tartă cu unt și așază formele decupate de aluat, apăsând bine cu degetele pe margine.
- Adaugă compoziția de mere și bucățile de unt. Deasupra sigilează cu altă formă rotundă de aluat. Crestează cu un cuțit plăcințelele, unge-le cu ou bătut și dă la cuptor pentru 20 minute.