Plăcintă la tavă cu umplutură cu fructe de pădure

Preparată după o rețetă tradițională românească, plăcinta cu fructe de pădure de la Linco Patisero este o alegere minunată pentru un desert gustos.

Ingrediente: Aluat (60%): făină albă de grâu (origine din UE), apă, ulei vegetal rafinat de floarea-soarelui, amidon din porumb, sare iodată. Umplutură (40%): fructe de pădure (coacăze roşii, coacăze negre, mure, zmeură în proporţii variate) – origine din UE – 45%, mere, zahăr, amidon din porumb, griş din grâu, aromă.
Produs în România.

Informații nutriționale:

Declarație nutrițională pentru produsul nepreparat termic Per 100g Per porție = 1 felie plăcintă (aprox. 100g) %CR*/ 100g produs (o portie)
Valoare energetică 1101 KJ

262 kcal

1101 KJ

262 kcal

13.1 %
Grăsimi

Din care acizi grași saturați

8,6g

0,9g

8,6g

0,9g

12,2 %

4,5%

Glucide

Din care zaharuri

43,1g

13,5 g

43,1g

13,5 g

16,6%

15,0 %

Proteine 3,0 g 3,0 g 6,1%
Sare 0,57 g 0,57 g 9,5 %

*CR- Consum zilnic de referință al unui adult obișnuit (8400kJ/ 2000 kcal)
Conține 8 porții X 100g

INSTRUCȚIUNI DE PĂSTRARE:

Produs congelat rapid
• A se păstra la -18°C cu variații admise de ±3°C.
• A nu se recongela după decongelare.
• Produsul se consumă numai după preparare termică.
• Acest produs nu poate fi copt la cuptorul cu microunde.
Mod de păstrare acasă, în congelator: la -18°C până la data inscripționată pe ambalaj.
A se consuma de preferință înainte de data inscripționată pe laterala cutiei.

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Încălziți în prealabil cuptorul la 190°C (foc mediu).
2. Scoateți plăcinta din congelator și îndepărtați ambalajul exterior (cutia de carton și folia transparentă).
3. Introduceți în cuptor plăcinta congelată împreună cu tava.
4. Coaceți până la rumenire, 40-50 min, în funcție de randamentul cuptorului.
5. Pentru o plăcintă crocantă și aurie, cu 10 minute înainte de a fi gata, ungeți plăcinta cu 20-30 ml de lapte și un gălbenuș de ou bătut.
6. După coacere, se așază un șervet umed pe plăcintă și se lasă să se răcească aproximativ 20 minute.