Ai nevoie de: 1 pachet foi de plăcintă Linco PATISERO, 70 ml ulei de măsline, 100 g mozzarella pentru ras între foi, 100 g mozzarella felii, pentru topping pizza, 50 g brânza cheddar, 5 linguri cu suc de roșii, 1 linguriță oregano proaspăt sau uscat, 1 cățel de usturoi tocat mărunt, 100 g salamul preferat (chorizo, salam de Sibiu) sau șuncă, 2 linguri cu măsline fără sâmburi, 6 rosii cherry de dimensiune medie, 30 g rucola
Mod de preparare:
- Lasă foile să se dezghețe la temperatura camerei, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încinge cuptorul la 220 grade.
- Amestecă sucul de roșii cu cățelul de usturoi, oregano și 2 linguri cu ulei de măsline.
- Unge o foaie de plăcintă cu puțin ulei de măsline.
- Rade deasupra foii puțină mozzarella.
- Pune deasupra o altă foaie de plăcintă și procedează la fel.
- Continuă tot așa, suprapunând foile unele peste altele, unge-le cu ulei și rade mozzarella.
- După ce ai terminat foile, adaugă sosul de roșii pe foaia capac și întinde bine cu o lingură.
- Adaugă fellile de salam sau șuncă, feliile de mozzarella, măslinele și roșiile cherry tăiate felii sau sferturi.
- Coace pizza în cuptorul încins la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.
- Servește pizza cu rucola proaspătă.