Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 9 pere potrivite, 1 ou, 200 g cremă de brânză, 100 g brânză cu mucegai sau feta, 1 lingură cu fructe uscate, 1 lingură cu miez de nucă puțin copt, 1 praf de sare
Pentru sirop: 200 ml apă, 1 linguriță cu miere, 1 lingură suc de lămâie
Opțional: 1 linguriță cu apă de flori de portocal sau 1 baton de scorțișoară
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Curăță perele de coajă și de miez.
- Încinge cuptorul la 190 de grade.
- Pune într-o cratiță toate ingredientele pentru sirop și dă în clocot.
- Unge perele cu sirop și pune-le la cuptor pentru 15 minute.
- Întinde puțin aluatul și taie-l în patru părți egale.
- Unge patru forme cu puțin unt.
- Amestecă brânza cu mucegai cu crema de brânză, sare, fructele uscate mărunțite și miezul de nucă.
- Pune aluatul foietaj în fiecare formă și adaugă câte o lingură cu umplutură de brânză.
- Umple fiecare pară cu 1-2 lingurițe cremă de brânză.
- Pune cate 2-3 pere în fiecare formă, în funcție de dimensiunea ei.
- Unge marginile aluatului cu puțin ou bătut.
- Pune la cuptor la 190 de grade, 25-30 de minute.