Ai nevoie de: 500g aluat fraged dulce, 200g cireșe fără sâmburi, 60g migdale, 60g unt moale, 1 ou, 60g zahăr, 1 linguriță făină, 200ml frișcă lichidă, 100g gem de cireșe.
Mod de preparare:
1. Lasă aluatul să se decongeleze bine, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Întinde-l puțin cu sucitorul și decupează forme rotunde. Așază-le în tăvițe, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc, pentru a se coace bine.
2. Încinge cuptorul și coace aluatul, fără umplutură, timp de 10 minute.
3. Toacă mărunt migdalele și amestecă-le bine cu untul moale, făina, zahărul și oul până obții o pastă omogenă.
4. Unge formele cu un strat de gem de cireșe și adaugă compoziția de migdale. Deasupra decorează cu cireșe proaspete.
5. Dă din nou la cuptor pentru 20 minute. Tartele sunt coapte când aluatul de pe margine capătă o culoare mai închisă.
6. Bate frișca lichidă și ornează mini tartele.