Cca. 10-11 prăjituri
Ai nevoie de: 1 pachet foi de plăcintă Linco Patisero, 100 g unt, 100 g zahăr brun
Pentru crema de vanilie: 500 ml lapte, 5 gălbenușuri, 160 g zahăr pudră cu vanilie, 50 g amidon, 1 praf sare, 50 g unt topit, 400 g zmeură.
Mod de preparare:
- Lasă foile să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Încinge cuptorul la 200 grade.
- Întinde foile, cu grijă, lăsându-le așa cum vin din pachet, unele peste celelalte. Cu o formă rotundă, decupează cercuri din foile de plăcintă, asigurându-te că tai toate foile peste care presezi forma rotundă. Decupează 16 astfel de forme.
- Așază pe o tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt, 10-11 astfel de foi rotunde. Unge-le cu puțin unt topit și presară puțin zahăr brun. Adaugă o foaie nouă peste fiecare din cele 10-11 forme. Unge-le cu puțin unt topit și presară puțin zahăr. Continuă până termini foile decupate. Coace foile cca 6-8 minute la 200 grade.
- Pentru cremă, pune laptele pe foc.
- Separat, amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră, sarea și amidonul. Ia laptele de pe foc și toarnă-l peste amestecul de gălbenușuri.
- Omogenizează, toarnă conținutul în cratiță și pune din nou pe foc. Amestecă până se îngroașă crema.
- Ia de pe foc și adaugă untul, omogenizează și lasă să se răcească.
- Montează prăjitura astfel: baza este o foaie de plăcintă rotundă, 1 lingură cu cremă de vanilie, câteva bucăți de zmeură, apoi iar o foaie, o lingură cu cremă de vanilie, zmeură și iar o foaie. Procedează la fel și pentru celelalte foi.