Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 10 ouă mici, 4 felii de bacon, 5 felii de cașcaval, 1 fir de ceapă verde, sare, piper, 2 lingurițe cu ierburi aromatice: roșii uscate, busuioc, oregano.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Decupează din aluatul foietaj, cu o formă rotundă sau cu un pahar, 9 forme.
- Încinge cuptorul la 220 de grade.
- Împinge, ușor, cu degetele, marginea fiecărie forme de aluat.
- Bate 1 ou cu sare, piper și 1 linguriță cu ierburi aromatice.
- Unge fiecare formă de aluat cu ou bătut.
- Coace formele de aluat la 190 de grade, cca. 10-12 min.
- Scoate formele de aluat din cuptor, pune câte 1 felie de cașcaval în 5 dintre cele 9 forme iar în celelalte 4 adaugă 1 felie de bacon.
- Pune câte 1 ou în fiecare formă de aluat.
- Presară ierburi aromatice peste fiecare formă.
- Coace din nou, la 190 de grade, 10-12 min.