Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu, 1 ardei gras roșu, 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de pătrunjel, 200g cașcaval ras, 3 ouă, 100g smântână lichidă de gătit, puțină sare, piper și 8-9 forme mici de tarte cu diametrul de 10cm.
Mod de preparare:
1. Lasă aluatul, la temperatura camerei, să se decongeleze bine.
Întinde-l cu sucitorul până ajunge la 3mm grosime. Așază-l în forme, presează bine cu degetele pe margine. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc, pentru a se coace mai bine.
2. Încinge cuptorul și coace aluatul, fără umplutură, timp de 10min la 180°C (temperatură moderată).
3. Bate ouăle, amestecă-le cu smântâna, cașcavalul și restul ingredientelor tăiate mărunt.
4. Toarnă compoziția în forme.
5. Dă din nou la cuptor. Se coace la foc potrivit timp de 30 – 35min.Tarta este coaptă când aluatul de pe margine capătă o culoare mai închisă.
Servește-o caldă sau rece, ca aperitiv sau fel principal împreună cu o salată.