Ai nevoie de:
500g aluat fraged dulce, 200g căpșuni, 2 gălbenușuri, 240 ml lapte, 15g făină, 1 păstaie vanilie, 75g zahăr, 10g unt, 1 praf sare.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul la temperatura camerei să se decongeleze bine. Întinde puțin aluatul și decupează forme rotunde pe care le așezi în formele mici de tartă, crestându-le cu o furculiță. Dă la cuptor pentru 20 minute.
2. Pune la fiert laptele cu păstaia și semințele de vanilie.
3. Separat bate gălbenușurile cu sarea și zahărul. Adaugă făina și amestecă bine.
4. Adaugă treptat laptele fierbinte peste gălbenușuri și amestecă bine cu telul.
5. Răstoarnă compoziția rezultată în vasul în care a fiert laptele și lasă pe foc până se îngroașă. Adaugă untul și amestecă continuu. Lasă să se răcească crema de vanilie.
6. Toarnă crema în formele coapte și ornează cu felii de căpșuni.