Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu, 400g spanac, 200g brânză de capră, 4 fire ceapă verde, 4 ouă, 3 căței usturoi, 50g unt, 250ml smântână dulce, nucșoară după gust, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul la temperatura camerei să se decongeleze bine. Apoi așază-l în forma de tartă, apăsând bine cu degetele pe margine. Înțeapă-l cu furculița din loc în loc. Dă la cuptor și lasă 15 minute.
- Călește în unt legumele pentru 10 minute, adaugă condimentele, rade nucșoara. Adaugă branza mărunțită și mai lasă pe foc încă 2 minute.
- Bate ouăle cu sare și piper. Adaugă smântâna dulce.
- Răstoarnă compoziția de legume și brânză în forma de tartă, apoi amestecul de ou cu smântână dulce. Dă la cuptor pentru 40 de minute.