Ai nevoie de: 500g aluat fraged simplu, 3 fire usturoi verde (tocat rondele), valeriană (după gust), 1 ardei capia, ½ ardei galben, 1 ceapă, 1 ou, 250g carne tocată, 100g cașcaval, 100ml suc de roșii, 1 linguriță boia dulce, sare și piper după gust, 30ml ulei de măsline.
Mod de preparare:
- Călește în ulei legumele tăiate mărunt împreună cu carnea tocată. Adaugă sucul de roșii, usturoiul verde tocat rondele și condimentele.
- Dă prin răzătoare cașcavalul.
- Lasă aluatul la temperatura camerei să se decongeleze bine. Întinde puțin aluatul și decupează forme rotunde.
- Unge cu un ou bătut formele decupate, apoi adaugă umplutura de carne tocată și o lingură de cașcaval ras. Pliază aluatul pentru a rezulta formele de colțunași.
- Pune colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt, crestează-i cu cuțitul și dă la cuptor pentru 20 minute.