Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 1 ou, 1 bucată brânză camembert 240 g, 2 căței de usturoi, 30 g unt topit, 1 lingură cimbru proaspăt sau uscat, 2 linguri miez de nucă.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Unge toată suprafața aluatului cu unt topit.
- Adaugă cei doi căței de usturoi, dați pe răzătoare.
- Presară cimbru.
- Taie apoi aluatul în 10 fâșii egale.
- Încinge cuptorul la 220 de grade.
- Împletește câte două fâșii, apoi unește toate fâșiile împletite, pentru a forma o coroniță.
- Cu coronița astfel formată, creează un cerc în jurul brânzei camembert.
- Unge coronița din aluat foietaj cu ou bătut și presară deasupra brânzei miezul de nucă.
- Coace coronița astfel formată la 210 grade, 25-30 de minute.
- Servește coronița cât e caldă cu miere presărată pe deasupra.