Ai nevoie de: 1 pachet foi de plăcintă Linco PATISERO, 2 linguri cu ulei vegetal, ½ linguriță semințe muștar, 2 fire de ceapă verde tocate mărunt, 1 linguriță cu ghimbir ras, 1 linguriță coriandru măcinat, 1 linguriță chimion, ½ linguriță scorțișoară, 1 linguriță sare, 1 kg cartofi pentru piure – fierți și zdrobiți, 1 legătură pătrunjel, 6 linguri cu unt topit pentru a unge foile.
Mod de preparare:
- Lasă foile să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încinge cele 2 linguri cu ulei vegetal într-o tigaie și adaugă ceapa tocată mărunt și ghimbirul.
- Gătește 1-2 minute, apoi adaugă toate condimentele și cartofii zdrobiți.
- Gătește încă 3-4 minute până se combină toate ingredientele.
- Întinde foile și taie pe lung 2 fâșii egale.
- Acoperă foile pe care nu le folosești cu un prosop de bucătărie, să nu se usuce.
- Unge fiecare fâșie cu unt topit, adaugă 1 lingură de umplutură și împăturește sub forma unui triunghi.
- Continuă până termini foile.
- Unge fiecare triunghi cu unt topit.
- Coace triunghiurile la 200 grade, 20-25 de minute.