Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 70 g ciocolată neagră, 50 g alune de pădure tăiate foarte mărunt, 350 g ciocolată cu lapte, 50 g ciocolată neagră, 250 g smântână pentru frișcă.
Umplutură cireșe: 1 lingură cu unt, 200 g cireșe fără sâmburi, 1 lingură zahăr pudră cu vanilie, 1 lingură coniac sau amaretto, 1 linguriță oțet balsamic
Decor: 200 g cireșe, câteva petale de flori comestibile sau boboci de trandafir dintr-un plic de ceai, puțină sare de mare
Mod de preparare:
- Lasă aluatul la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Întinde puțin aluatul, apoi pune-l într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt.
- Așază bine aluatul în tavă, taie excesul de aluat de pe margini.
- Presează bine și înțeapă cu furculița din loc in loc.
- Pune aluatul în congelator pentru aproximativ 30 de minute.
- Încinge cuptorul la 220 de grade.
- Topește cele 70 g de ciocolată neagră și unge aluatul astfel încât să acoperi toată suprafața tartei.
- Adaugă alunele de pădure măcinate și uniformizează.
- Redu temperatura la 190 de grade și coace tarta 20-25 minute.
- Între timp, topește untul într-o cratiță, adaugă zahărul pudră și cireșele fără sâmburi.
- Adaugă amaretto și oțetul balsamic. Gătește 4-5 minute, până ce se formează un sirop.
- Pentru crema de ciocolată, încălzește smântâna pentru frișcă, apoi adaug-o peste ciocolata cu lapte și peste cele 50 g de ciocolată neagră. Omogenizează.
- Adaugă umplutura de cireșe la baza tartei, apoi crema de ciocolată.
- Lasă să se răcească, apoi pune tarta la frigider pentru 1-2 ore.
- Decorează marginile tartei cu cireșe și petale de flori comestibile.