4 mini tarte cu diametrul de 11 cm
Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO; Pentru crema de ciocolată albă (ganache): 340 g ciocolată albă, tăiată mărunt, 60 g unt nesărat, 80 ml smântână pentru frișcă, 2 lingurițe cu coajă de lămâie; Pentru mousse-ul de afine: 225 g afine, 7 g gelatină, 420 ml smântână pentru frișcă, 80 g zahăr pudră.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Decupează o formă rotundă din aluat, cu diametrul de 21 cm.
- Pune foaia de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțeapă aluatul din loc în loc.
- Încinge cuptorul la 220 de grade, apoi redu temperatura la 190 de grade și coace blatul de tartă 25-30 de minute.
- Pentru ganache-ul de ciocolată, pune într-o cratiță untul, smântâna pentru frișcă și coaja de lămâie.
- Lasă pe foc până atinge punctul de fierbere, apoi toarnă peste ciocolata albă.
- Acoperă și lasă deoparte 5 minute, apoi mixează amestecul până devine omogen.
- Adaugă ganache-ul de ciocolată peste blatul de tartă din formă și pune la frigider 1 ora.
- Pentru mousse-ul de afine, blendează afinele, apoi strecoară-le printr-o sită.
- Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și adaugă apoi gelatina în piureul de afine.
- Bate cu mixerul smântâna pentru frișcă, la viteză mare, împreună cu zahărul pudră.
- Amestecă piureul de afine cu smântâna de frișcă bătută.
- Adaugă mousse-ul de afine peste ganache-ul de ciocolată albă.
- Pune tortul la frigider pentru 3-4 ore.
- Decorează cu afine proaspete și coaja de lămâie