4 mini tarte cu diametrul de 11 cm
Ai nevoie de:1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 300 g brânză dulce grasă, 30 g zahăr pudră cu vanilie, ½ linguriță cu esență de lămâie, 1 ou, 50 g afine, 1 lingură cu ulei – pentru a unge formele de tartă, 1 ou – pentru a unge marginile tartei.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Întinde puțin aluatul și decupează 4 discuri cu diametrul de 15 cm.
- Unge formele de tartă cu puțin ulei.
- Adaugă aluatul în formele de tartă și presează ușor, cu degetele, marginile aluatului.
- Cu un cuțit, taie excesul de aluat de pe margini.
- Înțeapă aluatul din loc în loc, cu o furculiță.
- Pune cele 4 forme de tartă în congelator, 20-30 de minute, înainte de coacere.
- Încinge cuptorul la 220 grade.
- Redu temperatura cuptorului la 190 grade, unge marginile tartelor cu puțin ou bătut și coace tartele în gol, 15-20 minute.
- Între timp, prepară umplutura: amestecă brânza dulce cu un ou, zahărul pudră și esența de lămâie.
- Scoate tartele din cuptor și umple-le cu amestecul de brânză.
- Adaugă, din loc în loc, afine, pe fiecare tartă.
- Coace din nou tartele la 190 de grade, 25 – 30 de minut