5 minitarte cu diametrul de 10 cm
Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 1 ou, 150 g ciocolată neagră cel puțin 50% , 150 g smântână pentru frișcă, 100 g zmeură
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Întinde puțin aluatul cu sucitorul, apoi decupează 5 cercuri cu diametrul de 13 cm.
- Unge formele de tartă cu puțin unt sau ulei.
- Adaugă aluatul în formele de tartă și presează ușor cu degetele, marginile tartei.
- Înțeapă aluatul cu furculița și pune formele la congelator 20-30 minute, înainte de coacere.
- Încinge cuptorul la 220 de grade.
- Scoate tartele din congelator și unge marginile cu puțin ou bătut.
- Redu temperatura la 190 de grade și coace tartele 20-25 de minute.
- Încălzește smântâna pentru frișcă și adaug-o peste ciocolata neagră tăiată cubulețe, omogenizează.
- Umple tartele coapte cu cremă de ciocolată și decorează cu zmeură proaspătă.