Aproximativ 14 acadele, în funcție de forma folosită
Ai nevoie de: 1 aluat fraged dulce Linco PATISERO, 1 ou, 7 lingurițe cu cremă de ciocolată, 7 lingurițe cu gem de zmeură sau gemul preferat, 14 bețe de frigărui.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încinge cuptorul la 220 de grade.
- Decupează, cu formele preferate, 28 biscuiți din aluatul fraged.
- Pune pe jumătate din biscuiții decupați câte 1 linguriță cu cremă de ciocolată/gem de zmeură, alternând cele 2 umpluturi.
- Unge cu puțin ou bătut marginile biscuiților pe care ai pus gem sau cremă de ciocolată.
- Adaugă, presând ușor, pe fiecare biscuite cu umplutură, câte 1 băț de frigăruie.
- Închide apoi fiecare acadea, adăugând biscuitele capac și presează ușor marginile.
- Unge acadelele astfel obținute cu puțin ou bătut.
- Redu temperatura cuptorului la 190 de grade și coace acadelele 15-20 minute, până capătă o culoare aurie.