Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 800 g, 100 g zahăr brun, 2 linguri cu scorțișoară măcinată, 60 g unt topit sau margarină, 100 g ciocolată neagră, 200 ml smântână pentru frișcă.
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încinge cuptorul la 220 de grade.
- Întinde puțin aluatul, cu sucitorul.
- Taie aluatul în jumătate, pe lățime, apoi din nou în jumătate.
- Taie fâșii late de cca. 1.5 cm.
- Redu temperatura cuptorului la 200 de grade și coace fâșiile de aluat cca. 15-20 de min.
- Lasă fâșiile de aluat să se răcească puțin.
- Unge fiecare fâșie de aluat cu puțin unt topit sau margarină.
- Amestecă scorțișoara cu zahărul brun și tăvălește, cu grijă, fiecare fâșie de aluat în acest amestec.
- Încălzește smântâna, dar fără să dea în clocot, apoi toarnă smântâna peste ciocolata neagră și omogenizează.
- Servește sărățelele cu sos de ciocolată.