Cca. 12 mini tarte
Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 800 g, 2 ouă, 12 cartofi mici, 150 g telemea, 1 linguriță cu usturoi pudră, 1 lingură cu ierburi aromatice: roșii uscate, busuioc, oregano, sare, piper.
Mod de preparare:
-
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încinge cuptorul la 220 de grade.
- Curăță cartofii și taie felii, nu foarte groase.
- Pune feliile de cartofi în apă clocotită cu sare, cca 1-2 min, apoi pune feliile în apă rece.
- Întinde puțin aluatul, cu sucitorul, apoi taie aluatul în jumătate, pe lățime.
- Apoi taie 12 fâșii egale, 8 cm lățime x 12 cm lungime.
- Bate cele 2 ouă cu puțină sare și piper, usturoiul pudră și ierburile aromatice.
- Unge fiecare fâșie de aluat cu puțin ou bătut.
- Mărunțește brânza și presară pe centrul fiecarei tarte.
- Pune 5-6 felii de cartofi pe fiecare tartă.
- Unge, din nou, fiecare tartă, cu amestecul de ou și arome.
- Coace tartele la 200 de grade. Cca. 20-25 de min.