Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 1 lingură semințe de pin sau migdale tocate, 6 cepe eșalot curățate, tăiate pe lungime, 2 lingurițe cu ulei, sare, piper, 100 ml oțet balsamic, 1 linguriță zahăr brun, 3 linguri cu unt 82% grăsime, puțină făină pentru pudrat, 250 g mix ciuperci, 1 cățel de usturoi zdrobit, 150 g rucola, sucul de la ½ lămâie, 250 g brânză burrata
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 grade.
- Pune pe foc oțetul și zahărul până capătă consistența unui sirop. Adaugă 1 linguriță cu unt.
- Amestecă jumătățile de ceapă cu puțin ulei, pune-le la copt pentru aproximativ 20-25 minute.
- Pune siropul obținut într-o tavă rotundă, adaugă cepele rumenite, cu partea tăiată în sus.
- Adaugă peste aluatul foietaj și înțeapă din loc în loc.
- Dă la copt pentru 25-30 minute.
- Între timp, adaugă untul rămas într-o tigaie și gătește ciupercile și usturoiul.
- După ce tarta e coaptă, întoarce-o upside-down.
- Pune deasupra brânza buratta, ciupercile și puțină salată de rucola.