Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco PATISERO 400 g, 500 g mușchi de vită, 1 gălbenuș, 2 linguri cu lapte, sare, piper, ulei, 250 g ciuperci champignon, 1 ceapă, 2 căței usturoi, 100 ml vin Madeira, 4 linguri smântână de gătit, 1 lingură unt.
Mod de preparare:
- Încinge 2 linguri cu ulei într-o tigaie.
- Presară sare și piper peste mușchiul de vită apoi pune-l în tigaie până se rumenește frumos pe fiecare parte. Sunt suficiente 1-2 minute pe fiecare parte a cărnii. Lasă apoi să se răcească.
- Taie mărunt ceapa, usturoiul și ciupercile.
- Încinge 2 linguri cu ulei într-o tigaie, gătește ceapa și usturoiul, adaugă apoi ciupercile și gătește până se evaporă lichidul.
- Adaugă vinul de Madeira, smântâna și untul.
- Mai lasă puțin pe foc până sosul capătă o consistență. Lasă să se răcească.
- Întinde aluatul foietaj și adaugă, pe mijloc, umplutura de ciuperci.
- Adaugă apoi mușchiul de vită la baza aluatului. Unge marginile aluatului cu ou bătut.
- Rulează strâns mușchiul de vită în aluat.
- Fă un model frumos pe foietaj, cu partea opusă a lamei cuțitului, unge cu ou și presară puțină sare.
- Coace la 180 de grade aproximativ 20-25 minute.
- Scoate din cuptor și lasă să se odihnească aproximativ 20 -30 minute, apoi servește.