Ai nevoie de: aluat foietaj Linco PATISERO, 3 pere coapte, dar ferme, 750 ml vin roșu, 180 g zahăr, coaja și sucul de la 1 lămâie, 1 steluță anason, 1 băț de scorțișoară, 1 vârf de linguriță cu scorțișoară pudră, 1 ou pentru uns, zahăr pudră cu vanilie pentru servire, 100 g fisitic mărunțit
Servește perele poșate în foietaj cu înghețată de vanilie.
Mod de preparare:
- Curăță perele de coajă. Taie perele în două jumătăți și curăță cu grijă sâmburii.
- Într-o cratiță pune pe foc zahărul, vinul și condimentele până dă în clocot. Dă focul mic și pune perele.
- Poșează perele în vin, la foc mic pentru aproximativ 1 oră. Lasă perele să se răcească în cratița în care s-au poșat.
- Încinge cuptorul la 190 grade.
- Întinde puțin aluatul foietaj și decupează forme rotunde, cât să intre o jumătate de pară în fiecare formă.
- Pune câte o jumătate de pară în fiecare formă, cu partea curățată de sâmburi în aluat. Unge marginile aluatului cu ou bătut.
- Dă la cuptor pentru aproximativ 25 minute.Servește cu înghețată de vanilie.