Ai nevoie de: 1 aluat foietaj Linco Patisero 400 g; 200 g brânză de capră cremoasă; 500 g dovleac plăcintar; 6 frunze de salvie; Sare; Piper; 50 g unt.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 de grade.
- Curăță dovleacul și taie-l în cubulețe potrivite.
- Da la cuptor pentru cca. 30 de min.Apoi pasează bine dovleacul copt, până devine piure. Asezonează cu sare și piper.
- Într-o tigaie, topește untul, la foc potrivit. Adaugă apoi frunzele de salvie, până devin crocante apoi dă-le deoparte.
- Decupează foietajul cu o formă rotundă. Înțeapă cu furculița, fiecare foaie – baza a plăcintuței.
- Unge fiecare bază cu untul aromatizat cu salvie, presară sare și piper. Adaugă 2-3 linguri cu piure de dovleac, pe fiecare bază, apoi 2 felii de brânză cremoasă. Pune apoi capacul de foietaj și presează ușor cu furculița, astfel încât să închizi plăcintuța.
- Cu ajutorul unui cutit, cu partea care nu taie, fă un décor frumos deasupra plăcintuței.
- Unge din nou cu unt aromatizat, presară sare și piper și dă la cuptor pentru cca. 30-40 min.