Ai nevoie de: 1 pachet foi plăcintă Linco Patisero; 800 g carne tocată amestec vită-oaie;1 ceapă roșie tocată mărunt; 5 căței de usturoi; 60 g semințe de pin prăjite; 50 g stafide; 1 legatură pătrunjel; 1 linguriță scorțișoară măcinată; ½ linguriță chimion măcinat; Piper, sare; 50 ml ulei pentru uns; 1 ou.
Serveste cu un mix din: 200 g iaurt grecesc; 2 linguri pastă de susan; 1 lingură zeamă de lămâie; Sare, piper; 1 linguriță pătrunjel tocat foarte mărunt.
Mod de preparare:
- Amestecă ceapa, usturoiul tocat foarte mărunt, carnea, semințele de pin măcinate, condimentele, pătrunjelul și stafidele.
- Unge o foaie de plăcintă cu ulei, pune o nouă foaie de plăcintă peste, unge cu ulei și apoi pune încă o foaie de plăcintă.
- Adaugă cca. 4-5 linguri cu amestec de carne, în capătul foilor.
- Rulează apoi formează o învârtită
- Proceadează la fel și pentru cantitatea rămasă – ies 8-10 învârtite.
- Unge fiecare învârtită cu ou bătut, presară sare și pier.
- Dă la cuptorul încins la 190 grade pentru 35-45 min.
- Pentru sos, amestecă toate ingredientele, potrivește gustul cu sare și piper.