Ai nevoie de: 1 aluat fraged Linco Patisero
Pentru Panna cotta: 400 ml lapte gras, 20 g foi de gelatină, 2 linguri zahăr pudră cu vanilie, 400 ml smântână 32%, 1 linguriță apă de trandafir sau flori de portocal, 1 praf de sare
Pentru jeleul de trandafiri: 4 linguri cu apă,1 lingură zahăr tos, 100 g zmeură, 2 foi gelatină
Decor: 100 g fistic, 250 g zmeură
Mod de preparare:
- Lasă aluatul să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Coace aluatul în gol, pentru 20 – 25 minute.
- Pentru panna cotta, pune laptele împreună cu smântana pe foc, adaugă zahărul și amestecă până atinge punctul de fierbere. Hidratează foile de gelatină în apă rece. Când aproape fierbe, ia de pe foc, adaugă gelatina și apa de trandafiri/aroma.
- Pune jumătate din cantitate în tarta coaptă. Dă la congelator 30 minute. Apoi scoate și toarnă compoziția rămasă. Dă din nou la congelator.
- Pentru jeleu, zdrobește cu furculița zmeura. Adaugă zahărul și apa. Pune pe foc.
- Hidratează cele 2 foi de gelatină.
- Ia de pe foc și strecoară jeleul. Adaugă foile de gelatină hidratate. Lasă puțin să se răcească și toarnă jeleul peste tartă.
- Decorează cu zmeura proaspătă și fistic mărunțit.