Ai nevoie de:
Pentru bază: 1 pachet Foi Fine de Plăcintă, 250 g iaurt grecesc 10%, 200 g margarină, 6 ouă mari, 1 lingură zahăr, sucul şi coaja rasă de la 4 portocale mari, 1 sticluţă esenţă de vanilie, un praf de sare, 2 linguri ulei de măsline.
Sirop: 500 ml apă, 250 g zahăr, sucul şi coaja de la 3 portocale mari.
Pentru decor: feliile de la 2 portocale.
Mod de preparare:
- Pentru sirop, curăţă portocalele. Pune pe foc fâşiile din coaja de portocale împreună cu apa, zahărul şi sucul de la portocale. Lasă siropul să scadă puţin, aproximativ 10 minute. Lasă-l apoi să se răcească.
- Pentru bază: amestecă gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi spumează totul cu mixerul. Adaugă margarina topită, uleiul de măsline şi iaurtul grecesc. Omogenizează.
- Bate spumă albuşurile cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. Amestecă cu crema de gălbenuşuri.
- Taie foile de plăcintă în fâşii late cum sunt tagliatellele (pastele late). Amestecă-le cu crema.
- Unge tava, toarnă compozţia, pune pe deasupra felii de portocală şi coace la 150 grade, 60-90 minute. Toarnă siropul imediat cum scoţi tava din cuptor.