Ai nevoie de: 1 pachet foitaj Linco Patisero; 1 litru de lapte gras; 6 gălbenușuri; 100 g unt; 160 g zahăr pudră; 100 g amidon; 1 praf de sare; 20 g gelatină; ½ linguriță esență de vanilie; 400 ml. smântână de frișcă.
Mod de preparare:
- Întinde foitajul într-o foaie foarte subțire. Taie în 2 foi egale și înțeapă aluatul cu furculița.
- Încinge cuptorul la 200 de grade și coace foitajul până devine auriu.
- Pentru crema, pune laptele la fiert.
- Într-un bol, amestecă galbenușurile cu zahărul pudră, Praful de sare, esența de vanilie. Adaugă și amidonul și omogenizează.
- Toarnă puțin lapte cald peste amestecul de gălbenușuri și omogenizează. Toarnă apoi tot laptele în bol, omogenizează.
- Pune amestecul de lapte cu ouă din nou în cratiță și pune pe foc mic, amestecând continuu.
- Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Când crema s-a legat, ia de pe foc, adaugă untul și omogenizează.
- Lasă să se răcorească puțin și adaugă gelatina. Acoperă crema cu folie alimentară și lasă să se răcească.
- După ce s-a răcit, mixează crema cu smântână de frișcă.
- Pune un strat de foitaj copt, un strat generos de cremă și apoi iar foitaj.
- Porționează și pudrează cu zahăr.