Ai nevoie de: un pachet foi fine de plăcintă, 1kg carne tocată amestec porc-vită, 2 ardei kapia, 2 morcovi rași, 1 căpățână de usturoi, 1 legătură ceapă verde, 1 praz mic, 3-4 linguri ulei, 100g unt topit, foi de dafin, cimbru proaspăt, 2 linguri pastă tomate, sare și piper.
Mod de preparare:
- Toacă ceapa, prazul și usturoiul mărunt, apoi călește-le în 2-3 linguri de ulei.
- Adaugă morcovii rași, ardeiul kapia și carnea. Lasă la călit 5 – 10 minute. Adaugă sare, piper, foile de dafin, cimbrul proaspăt și pasta de tomate. Lasă să mai scadă pentru încă 5 minute, apoi ia de pe foc.
- Unge fiecare foaie de plăcintă cu unt topit sau ulei.
- Tapetează o tavă cu unt topit, adaugă 2 foi de plăcintă, apoi un strat din compoziția de carne și continuă cu straturile până se termină compoziția. Stratul final va fi o foaie de plăcintă.
- Dă la cuptor, la 170ºC, pentru o oră.