Ai nevoie de: un pachet foi fine de plăcintă, 600g spanac proaspăt, 400g brânză telemea, 3 ouă, 1 căpățână de usturoi, 1 legătură ceapă verde, 1 praz mic, 300g smântână grasă, 100g unt topit, 3-4 linguri ulei, sare, piper, boia dulce.
Mod de preparare:
- ceapa și prazul mărunt, apoi călește-le în 2-3 linguri de ulei, 3-4 minute. Adaugă spanacul.
- Bate 3 ouă împreună cu smântâna. Adaugă telemeaua rasă și condimentează după gust. Adaugă compoziția de ceapă și spanac și omogenizează bine.
- Unge tava și fiecare foaie de plăcintă cu unt topit. Adaugă câte 2 foi în strat, apoi amestecul de brânză și spanac. Continuă până se termină compoziția. Stratul de deasupra va fi din foi de plăcintă. Unge cu 1 ou bătut și o lingură de smântână. Presară puțină telemea rasă.
- Dă la cuptor, la 170ºC, pentru 1 oră.